Bercsényi Számítástechnikai Kör (BSZK)

Fél szintnyi UTP kábelTevékenység

Fő feladatunk a Bercsényi kollégium számítógépes hálózatának üzemeltetése. Minden kollégista regisztrálhatja számítógépét a kollégiumi hálózatra egy alacsony hálózatfejlesztési díj befizetése után, és így használhatja a (jó gyors) egyetemi Internet-kapcsolatot. Szintenként egy-egy szintfelelősünk segít a felmerülő problémák megoldásában.

Webmail belépésEgyéb szolgáltatások

Minden kollégista kérhet a regisztrációkor Bercsényi accountot (~azonosítót), amely a választott felhasználónévhez tartozó bercsenyi.bme.hu-s e-mail címmel jár, illetve lehetősége van saját honlapot létrehozni a kollégium szerverén.

Az öntevékeny körök szintén készíthetnek saját honlapot, és kérhetnek saját levelezőlistát a kollégiumi szerveren.

CSElérhetőségünk

Gyűléseinket csütörtökönként 20 órától tartjuk a Bercsényi kollégiumban, a földszinti dohányzó mellett lévő BSZK szobában. A jó hangulatú teázások mellett ilyenkor igyekszünk tagjaink informatikai ismereteit bővíteni (ebbe a DHCP és DNS rejtelmei mellett beletartozik az FPS játékok minél alaposabb megismerése is). A gyűlések ügyeletként is funkcionálnak, aki ellátogat hozzánk, ilyenkor az egész BSZK-tól kérhet tanácsot felmerült problémájával kapcsolatban.

E-mailben a kört a bszk@bercsenyi.bme.hu címen lehet elérni, probléma esetén pedig a support@bercsenyi.bme.hu címen kérhetsz segítséget.

A hálózatfelújítás nehézségeiTerveink

Az utóbbi években legnagyobb munkánk az UTP-hálózat felújítása volt, amely idén már a végéhez közelít. Ez az összes szinten, az összes szobában lévő fali UTP kábelek illetve a szintek közötti gerinchálózat cseréjét jelentette. Miután a fizikai hálózat elkészült, szeretnénk minél több kényelmi szolgáltatást bevezetni a kollégisták számára – hogy mik ezek, az legyen meglepetés. :)

Ha érdekel a téma, esetleg csatlakozni is szeretnél hozzánk, szívesen látunk valamelyik gyűlésünkön. Ha korán jössz, még egy pohár finom teát is kaphatsz. :)

BSZK